Veelgestelde vragen Mastering your Mind program

Waarde van het programma

Wat krijg ik precies als ik meedoe met het programma?


Je krijgt een holistisch online programma van 5 maanden. Met 9 workshops, waarbij je steeds verder de diepte ingaat. Na het live gedeelte ga je aan de slag met een persoonlijk 3 maanden plan, waarbij je in muizenstapjes meer rust in je alledaagse leven krijgt. Door het programma wordt helder: - hoe staat mijn brein ervoor; eet ik wat ik nodig heb om geluksstoffen aan te maken? - wat zijn mijn patronen eigenlijk? - hoe kan ik daarmee praktisch dealen? - hoe kan ik losser komen van mijn gedachten en gevoelens? - wie ben ik en wat wil ik eigenlijk als ik echt mezelf ben? - hoe ga ik ervoor zorgen dat ik in mijn dagelijkse leven ook echt rust ga voelen?
Wat is de kwaliteit van het programma / de experts?


Inmiddels hebben 73 deelnemers het Mastering your Mind program doorlopen en beoordeeld met een 8 gemiddeld.
Het programma is samengesteld door mij (psycholoog, gedragsverandering) en Manja Kop (mindfulness, ademwerk) met veel zorgvuldigheid en liefde. Beiden hebben meer dan 15 jaar ervaring met persoonlijke ontwikkeling, zowel van onze eigen ontwikkeling als de professionele begeleiding van anderen. We hebben persoonlijk met alle experts gewerkt en hebben hen geselecteerd als de beste uit die 15 jaar. Dit omdat ze sowieso allemaal goed geschoold zijn. Maar belangrijker dan dat; ze hebben allemaal de skill om echt tot je door te dringen (natuurlijk blijft de een je meer aanspreken dan de ander) en je te helpen tot jouw kern te komen.
Hoe persoonlijk is het?


Het hele programma is zo ingericht dat je alles wat je leert ook direct op jezelf gaat toepassen. In elke workshop gaat er ruimte zijn voor jouw persoonlijk verhaal. Hiervoor hebben we speciale subgroepjes waarin ervaringen gedeeld kunnen worden. Tijdens elke workshop wordt de algemene ruimte afgewisseld met een ruimte waarin je in dit groepje van 3 bent. Degene die de workshop geeft en ik zullen soms ook aanwezig zijn bij die groepjes. In de grote groep worden sommige ervaringen gedeeld. Na de workshop blijf ik nog in de Zoom-call om iedereen de gelegenheid te bieden na te praten.
Waarom duurt het programma 5 maanden?


Consistentie is de kern van het veranderen van je gewoontes. Meer rust ervaren gaat meer om wat je op dagelijkse basis doet, dan om kort de diepte in te gaan met een programma. We begeleiden je daarom over 5 maanden om ook echt een stabiele basis te leggen waarmee je meer rust ook makkelijker kunt volhouden. Elke week 1 workshop geeft jou de tijd de inhoud van de workshop echt te laten landen. Je krijgt na afloop van elke workshop een kleine opdracht mee voor die week om dagelijks even stil te staan. Zo klein, dat het je eerder seconden dan minuten kost. Het gaat erom dat je in je dagelijks leven het verschil gaat maken.
Waar vind ik meer informatie over de workshops en experts?


Op www.innerworkspace.nl/masteringyourmindprogram vind je veel info over de precieze inhoud. Voor de inhoud van de workshops scrol te helemaal naar beneden. Bij elke expert staat ook een link naar zijn/haar website, voor de echte nieuwsgierige aagjes onder ons ;).
Hoe weet ik of het voor mij de juiste keuze is om nu mee te doen?


Daarvoor mag je echt op je onderbuikgevoel vertrouwen. Niemand anders kan dat voor jou bepalen. Wel helpt het om even de rust op te zoeken als je dit soort beslissingen moet nemen. Je kunt bijvoorbeeld de oefening uit de training Rust in je hoofd toepassen; het alternate nostril breathing, voordat je jezelf de vraag stelt. En je bent natuurlijk altijd van harte welkom om me te bellen op 06 5425 4404, zodat we samen kunnen kijken of het programma aansluit bij jouw situatie en behoefte. Als mijn gevoel is dat dit niet het geval is dan zal ik dat ook eerlijk zeggen.

Geld

Ik kan het bedrag niet in één keer betalen, kan ik nog meedoen?


Jazeker. Wanneer het voor jou lastig is het bedrag in 1 keer te voldoen, bieden we je de optie gespreid te betalen. Je betaalt dan in 5 termijnen. Wil je van deze optie gebruik maken, neem dan persoonlijk contact op via 06 5425 4404 (Carmen) of info@innerworkspace.nl om je plek te reserveren. Jouw aanmelding verloopt dan niet via de site.
Wordt het programma vergoed?


Goed nieuws; door sommige werkgevers wordt het Mastering your Mind program vanuit het opleidingsbudget vergoed! Informeer naar de mogelijkheden bij je leidinggevende of HR. Het programma wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering.
Hoeveel kost deelname aan het programma?


De andere deelnemers

Wat kan ik me voorstellen bij de andere deelnemers?


Vooral dat het allemaal mensen zijn zoals jij en ik. Die graag meer rust willen, minder willen nadenken, maar niet goed weten hoe. Deelnemers zijn met name vrouwen tussen de 25 en 35, maar de vorige editie deden er ook een paar heren mee en dames van in de 60. Iedereen is welkom.
Is er verschil in het niveau van ervaring tussen deelnemers?


Ja. De een heeft meer ervaring met werken aan persoonlijke ontwikkeling dan de ander. Voro iemand die helemaal nieuw is, zullen de eerste workshops waarschijnlijk het meest interessant zijn. Heb je juist al meer ervaring? Dan zullen waarschijnlijk de latere workshops voor jou meer impact hebben. Maar ook dat is heel persoonlijk! We letten bij het maken van de subgroepjes goed op ervaring, zodat er zoveel mogelijk overeenkomst is tussen jou en de anderen uit jouw subgroepje.

Schema, tijden en tijdsinvestering

Wat is het programma schema?


Hier vind je het overzicht van de workshops met tijden en data
Ik heb een woensdagavond waarop ik niet kan, kan ik nog meedoen?


Ja, dat kan. In principe gaan we ervan uit dat je alle workshop live volgt. Als je vanwege andere verplichtingen echt niet kunt, is er de mogelijkheid de workshops terug te kijken. De enige uitzondering is de kick-off. Ben je op die dag verhinderd dan is het niet mogelijk om aan deze editie deel te nemen. Je bent dan van harte welkom om je gegevens te sturen naar info@innerworkspace.nl, dan houden wij je op de hoogte van toekomstige programma’s.
Ik heb een druk leven... heb ik veel huiswerk met dit programma?


Nee. Je gaat juist leren om niet hard te ‘werken’ aan je ontwikkeling. Je gaat in muizenstapjes aan de slag met het inbouwen van meer rust in elke dag van jouw leven.

Combineren met lopend traject / ziekte

Ik heb momenteel een hulpverleningstraject lopen, maar heb wel interesse in het programma. Wordt het dan teveel?


In het vorige programma hebben meerdere deelnemers het Mastering your Mind program gecombineerd met een lopend traject bij een POH of psycholoog. Zij hebben dit als positief ervaren Of dit voor jou ook de juiste keuze is, kan ik niet voor jou inschatten. Ik raad je in eerste instantie aan deze vraag aan jezelf te stellen, en op je onderbuikgevoel te vertrouwen. Jij kent jezelf als allerbeste… You’ve got this! Een andere optie is om het even met degene die jou begeleidt te overleggen. Die persoon kent je immers inmiddels vast ook goed!
Ik zit momenteel ziek thuis. Is het programma dan wel iets voor mij?


Dat ligt heel erg aan jouw persoonlijke situatie. Als je hierover twijfelt kun je me het beste even bellen op 06 54 25 4404 (Carmen), dan kunnen we jouw situatie samen bespreken.