Heldere signalen dat je niet lekker jezelf bent

Zodra je door hebt dat je niet lekker in de wedstrijd zit, ben je vaak al een heel eind. Inzicht is namelijk het startpunt van jouw verandering naar wel lekker Jezelf zijn!


Om je te helpen eerder te herkennen dat je vast zit, hierbij de signalen die volgers en deelnemers van inner workspace aangaven als kenmerken die roepen 'ik ben niet mezelf'. Herken jij jezelf erin? Een mooi signaal om te verzachten en liever voor jezelf te zijn.


Signalen dat je niet jezelf bent:

 • me veel met anderen vergelijken

 • onrustig

 • piekeren

 • negatieve gedachten

 • het gevoel 'ik zal wel niet goed genoeg zijn'

 • in mezelf keren / heel timide zijn

 • overschreeuwen

 • veel in mijn hoofd

 • kramp of spanning in mijn lichaam

 • slechtere concentratie

 • hard zijn voor mezelf 'ik moet me niet aanstellen'

 • angst over wat anderen van me denken

 • jaloers zijn op anderen

 • moe

 • eenzaam

 • hopeloos

 • kort lontje


Wat je kunt doen als jij je niet jezelf voelt


Herken jij jezelf hierin? Dan is mijn grootste advies aan jou: ga even stilstaan. Letterlijk en figuurlijk. Laat heel even de boel de boel. Adem zacht naar je onderbuik. Het helpt om jezelf de vragen te stellen: 'hoe voel ik me nu?' en 'waar heeft mijn lichaam nu behoefte aan?'


37 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven